Uitslaande brand in rietgedekte woning Holwierde

Holwierde – In een rietgedekte woning aan de Dijkweg in Holwierde woedt momenteel een uitslaande brand. De brandweer is ter plaatse met twee brandweervoertuigen en een hoogwerker.

In verband met een beperkte hoeveelheid water op de locatie is ook het schuimblusvoertuig van Delfzijl opgeroepen. De bewoners hebben de woning veilig kunnen verlaten, een ter plaatse gekomen ambulance is inmiddels weer vertrokken.

De brand zit tussen de isolatie en de rieten dakbedekking. Hierdoor kan de brandweer van binnenuit niet bij de brand komen. Daarom wordt gewacht tot de brand aan de buitenzijde is zodat er kan worden geblust.

De rook trekt over Holwierde heen, heeft u hier last van? sluit dan ramen en deuren en blijf uit de rook.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1800″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button