10.1 C
Delfzijl
13 mei 2021 01:19

400 basisschoolleerlingen beleven water in Middelstum

Middelstum – Is schoon, veilig en voldoende water wel zo vanzelfsprekend? In Middelstum gaan vijf basisscholen met ruim 400 leerlingen aan het werk met het lespakket Ons water in jouw klas.

Op 6 november geven wethouders Prins en Schollema het startschot op OBS De Wilster in Middelstum. Zij gaan samen met de leerlingen aan de slag met het bouwen van waterbanen.

Lesprogramma Waterketen
In het lesprogramma gaat het over drinkwater, rioolwater en rioolwaterzuivering. We noemen dat de waterketen. De leerlingen werken aan oplossingen om al ons water te beschermen. Ze krijgen daarbij tips om verontreinigingen te voorkomen. Iedereen die water gebruikt, heeft dagelijks te maken met de waterketen. Schoon water is niet vanzelfsprekend en van groot belang voor de toekomst.

Waterbewustzijn
Met Ons water in jouw klas maken we de kinderen bewuster van water. Door te laten zien wat er nodig is voor de toekomst en door tips te geven wat ze zelf kunnen doen. Want hoe beter we voor ons water zorgen, hoe meer we ervan kunnen genieten.

Train the trainer
Leerkrachten zijn tijdens teamtrainingen door het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) getraind om met hun leerlingen aan de slag te gaan. Door de samenwerking met gemeenten, waterleidingbedrijven en waterschappen profiteren we van elkaars kennis.

Samenwerking
Middelstum werkt in de gemeente Loppersum samen met de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest én waterbedrijf Groningen in de waterketen. De riolering, afvalwaterzuivering en drinkwatervoorziening stemmen deze partijen beter op elkaar af en voeren taken samen uit.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten