Ruim 100 demonstranten bij CVW uit protest tegen winst ‘over de rug van gedupeerden’

Appingedam – Ruim honderd demonstranten gaven maandagmiddag gehoor aan de oproep van SP-Kamerlid Sandra Beckerman om te demonstreren voor het CVW-gebouw in Appingedam. De demonstratie werd georganiseerd uit woede over het feit dat Centrum Veilig Wonen winst maakt met de afhandeling van bevingsschade.

Kamerlid Beckerman is boos over het feit dat het CVW in 2017 2,5 miljoen euro winst heeft gemaakt over de rug van de gedupeerden. Dit terwijl de Tweede Kamer op aandringen van Beckerman recent nog een motie heeft aangenomen om dat tegen te gaan.

Directeur Geeke Feiter van het CVW sprak de aanwezig menigte ook toe. “Wij snappen dat dit een politiek protest is. Maar wij kunnen ons niet in deze kwestie mengen. Wij zijn een privaat bedrijf”. Dit tot ongenoegen van de aanwezige demonstranten. Een van de demonstranten opperde dat Feiter dan maar moest gaan staken. “Als u ruggengraat heeft, doet u dat.”

Beckerman luisterde aandachtig naar de directeur, maar schudde haar hoofd meermaals. Beckerman hoopt niet dat het nodig is dat de demonstratie jaarlijks herhaald wordt.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1799″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button