fbpx
dinsdag 30 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Twee nieuwe alternatieven in verkenning N33 Midden

Tjuchem – Op 18 april zijn de definitieve alternatieven voor de Verkenning van de verdubbeling van de N33 Midden gepresenteerd aan de deelnemers van de ontwerpsessies en klankbordgroepen. In totaal worden er zeven alternatieven meegenomen in de effectenonderzoeken die in de komende maanden worden uitgevoerd. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau, die in 2016 ter visie lag, ging uit van drie alternatieven. Op basis van wensen uit de omgeving zijn hier vier extra alternatieven bijgekomen.

Naar aanleiding van de zienswijzen op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau zijn Alternatieven D en G uit de Voorverkenning toegevoegd, omdat deze ook deels tegemoetkomen aan de projectdoelstelling. De afgelopen maanden heeft de projectorganisatie intensief samengewerkt met belangenvertegenwoordigers en direct omwonenden. Tijdens interactieve ontwerpsessies konden deelnemers hun wensen en belangen kenbaar maken. Zo is het alternatief van werkgroep Tjuchem verder uitgewerkt tot Alternatief X1. En ontstond er vanuit de werkgroep Landbouw een nieuw tracé, Alternatief X2.

Kansrijke alternatieven

‘We hebben mensen uitgedaagd om te zeggen wat ze wél willen en hen letterlijk aan de tekentafel gezet’, vertelt Ina de Lange, omgevingsmanager van de N33 Midden. ‘Dat dit twee kansrijke alternatieven heeft opgeleverd is een prachtig resultaat.’

Effectenonderzoeken

De komende maanden wordt onderzoek gedaan naar de effecten op de omgeving, zoals luchtkwaliteit, geluid, landschap, natuur, etc. Op basis van de onderzoeksresultaten wordende alternatieven tegen elkaar afgewogen. In het najaar presenteert de projectorganisatie de resultaten hiervan aan alle belanghebbenden. Mensen kunnen hier op reageren, onder andere via www.n33midden.nl. Hier zijn ook de verschillende alternatieven te vinden en kan de sitebezoeker een reactie plaatsen. Eind dit jaar besluiten de bestuurders over het Voorkeursalternatief. Dit wordt begin 2018 ter instemming aan de Provinciale Staten voorgelegd.

Provincie Groningen en Rijkswaterstaat werken samen aan de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Met de verdubbeling van de N33 wordt de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid verbeterd. En wordt een impuls gegeven aan de economische ontwikkeling en de leefbaarheid van Noord-Oost Groningen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer