Tijdelijke winkel met Duitse streekproducten in de Dijkstraat van Appingedam gaat sluiten

Appingedam – Op 15 februari a.s. stopt het project De Upstal. De afgelopen anderhalf jaar huisvestte het pand aan de Dijkstraat 35-37 in Appingedam een winkel met een breed assortiment aan producten, onder andere uit partnerstad Aurich in Duitsland. Daarnaast had De Upstal een functie als werkervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het project wordt binnenkort afgerond, waarna het pand weer een commerciële invulling kan krijgen. Het project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de EDR.

De gemeente Appingedam heeft het pand aan de Dijkstraat gehuurd om, op een centrale plek in het centrum, invulling te geven aan de hechte stedenband die bestaat tussen Appingedam en Aurich. Als ‘tegenprestatie’ voor de promotie van de kern Aurich en de verkoop van producten uit Aurich en omgeving in Appingedam is in Aurich ook promotie gemaakt voor de gemeente Appingedam.

Werkleerbedrijf
De Upstal heeft gedurende het project ook gefungeerd als stageplek voor leerlingen van het Noorderpoort en als werkleerbedrijf. Via Werkplein Eemsdelta konden jongeren hier praktijkervaring opdoen, waarmee zij hun kansen op werk vergroten.

De gemeente Appingedam is tevreden dat het pand de afgelopen anderhalf jaar met deze combinatie een goede invulling heeft gehad. De verwachting is dat deze mooie centrale locatie midden in de Dijkstraat op afzienbare termijn opnieuw een commerciële functie krijgt.

Back to top button