Tien tiny houses geplaatst op het Eendracht terrein in Appingedam

Appingedam – Op het Eendracht terrein in Appingedam zijn donderdag en vrijdag tien tiny houses geplaatst door woonstichting Groninger Huis. Met behulp van een hijskraan werden de woonunits op hun plek gezet.

Een tiny house is een klein maar volwaardig huis om permanent in te wonen geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens. Ze zijn gebouwd om eenvoudig te leven met minder spullen om je heen. Directeur Laura Broekhuizen van Groninger Huis: “De populaire tiny houses zijn een mooie toevoeging aan het woningbestand in Appingedam.”

Sociale huurwoningen
Woningbouwcorporatie Woongroep Marenland is samen met Groninger Huis verantwoordelijk voor de bouw van ieder 12 sociale huurwoningen op het terrein van voormalig kartonfabriek De Eendracht. Directeur Gerke Brouwer van Woongroep Marenland over De Eendrachtlocatie: “Ik ben erg blij dat op deze prachtige locatie huurwoningen en koopwoningen worden gebouwd om daarmee een gemixte wijk te creëren met veilige, betaalbare en duurzame huurwoningen.”

De nieuwe woonwijk wordt in fases gerealiseerd. Het gebied grenzend aan de bestaande woningen aan de Woldweg wordt als eerste ontwikkeld. In de eerste fase worden circa 54 woningen gebouwd en 10 tiny houses geplaatst. Woonstichting Groninger Huis en woningbouwcorporatie Woongroep Marenland zijn verantwoordelijk voor de bouw van ieder 12 sociale huurwoningen. De resterende 30 koopwoningen worden projectmatig ontwikkeld door BV Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam en Geveke Bouw BV uit Eelde.Back to top button