dinsdag 19 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

1 op de 4 Groningers maakt gebruik van buurtapp, veel ergernis

Nederland – Momenteel maakt 26,2% van Groningers gebruik van een buurtapp. Dit is minder dan het landelijke gemiddelde van 35,6%. Ondanks dat buurtapps een prima middel zijn tegen misdaad, veroorzaken ze vaak onderlinge irritatie. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar het gebruik van buurtapps door Motivaction in opdracht van VPNGids.nl

Ergernis bij kwart Groningse buurtapp-gebruikers
Niet iedereen ervaart een buurtapp als een succes. Zo ergert 25,4% van alle Groningers zich wel eens aan de berichten van hun buren. 10% van de Groningers zien zelfs wel eens burenruzies in hun app ontstaan. Op landelijk niveau is het percentage dat ruzies ervaart nog hoger: 20%.

Zuid-Hollanders blijken de kortste lontjes te hebben, want daar maakt 26,6% van de gebruikers wel eens een digitale burenruzie mee. Ook in Noord-Holland (25,6%), Drenthe (23,4%) en Zeeland (22,6%) wordt regelmatig ruzie gemaakt in de buurtapp. 

Misdaad voorkomen of opgelost dankzij buurtapp
Toch blijkt het gebruik van buurtapps nuttig. Eén op de drie Nederlandse buurtapp-gebruikers heeft wel eens meegemaakt dat een misdaad voorkomen of opgelost werd met behulp van de buurtapp (34,2%). Bovendien hangt een afname in inbraken in de periode van 2015 en 2019 samen met het gebruik van buurtpreventiegroepen. 

Met name in gemeenten waar een sterke afname in de inbraakcijfers werd gemeten per 10.000 inwoners worden veel buurtpreventiegroepen gebruikt. In die gemeenten worden namelijk relatief gezien twee keer zoveel buurtpreventiegroepen gebruikt als in andere gemeenten.  Meer informatie over het onderzoek is te lezen op https://www.vpngids.nl/privacy/apps/buurtpreventie/

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,302VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin