woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Subsidieregeling voor nieuwe groene chemie in Eemsdelta

Eemsdelta – Op woensdag 29 september opent de provincie Groningen de subsidieregeling Demonstraties in Chemport Europe. Deze regeling is voor middelgrote en kleine industriële bedrijven die projecten willen uitvoeren in de gemeente Eemsdelta voor het ontwikkelen van groene chemie. Zo zijn bijvoorbeeld onderzoekskosten, personeel, materiaal en apparatuur tijdens het project subsidiabel. Bedrijven die willen opschalen naar pre-productie schaal kunnen ook gebruik maken van de regeling. Dit is de fase na de productie van het prototype, ook wel bekend als de demonstratiefase.

Vanuit het Coronafonds is voor de subsidieregeling 300.000 euro beschikbaar. De provincie Groningen heeft het Coronafonds opgericht om bedrijven en organisaties sterker uit de coronacrisis te laten komen.

Vergroenen chemie
Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: “In het chemiecluster van Eemsdelta wordt veel geïnnoveerd om chemische producten en processen te verduurzamen. Als provincie vinden we het belangrijk dit te ondersteunen en te stimuleren. Met deze subsidie hebben meer middelgrote en kleine bedrijven de mogelijkheid om te experimenteren en een onderzoeks- en ontwikkelingsproject uit te voeren. Zo werken we samen aan de toekomst van een groene industrie.”

Aanvragen
Wilt u graag meer informatie over de subsidieregeling Demonstraties in Chemport Europe of een aanvraag indienen? Kijk dan op: www.provinciegroningen.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,304VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
DierDier