Boekenmarkt en Expositie in de kerk van Termunten

Termunten – Er is een paar jaar geen evenement, zomermarkt en concert in de kerk van Termunten geweest eerst wegens een grote restauratie en vervolgens kwam de Corona.

Om dit jaar toch een voorzichtig begin te maken met evenementen wordt er op 9 en 10 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur een boekenmarkt en expositie van schilderijen gehouden.

De schilder Frans Brommer (1956) is autodidact. Hij schilderde en tekende vanaf zijn jongste jeugd, en dit virus heeft hem niet meer losgelaten. Eigenlijk wilde hij op zijn achttiende kunstschilder worden. Maar hij koos zoals zo velen voor een stabiel inkomen (in de verfbranche). Al op jonge leeftijd werd zijn talent herkend. Hij werd gevraagd als reclame- en decoratieschilder. Daarmee werd een eerste stap gemaakt naar zijn huidige stijl: de foto gladde olieverftechniek. Ook begeleide Frans vele kunstenaarsgroepen, maar pas in 2000 maakte hij de werkelijke overstap naar beroepskunstenaar. Hij vindt zijn inspiratie in de oude doorleefde gebruiksvoorwerpen, die hij weer gebruikt in zijn stillevens. Eenvoud in compositie, sfeer en harmonie zijn de kernwoorden. Door detail- en stofuitdrukking streeft hij een zo groot mogelijk realisme na. Frans schildert dan ook naar waarneming in zijn eigen atelier.

Entree is gratis.

Back to top button