Storing in software bediening oorzaak van problemen met Eelwerderbrug

Appingedam – Storing in de software van de bediening is de oorzaak van de problemen met Eelwerderbrug. De brug werd buiten werking gesteld omdat er onvoorspelbaarheden in de bediening zit waardoor de brug niet meer veilig te gebruiken is voor zowel het wegverkeer als het vaarwegverkeer. Dit laat de minister infrastructuur en waterstaat, Mark Harbers, vandaag per brief aan de Tweede Kamer weten.

Het stopzetten van de bediening heeft tot gevolg dat een deel van de N33 in beide richtingen (Zuidbroek – Appingedam) tot nader orde is gestremd. De brug staat nu open totdat een oplossing is gevonden om de brug weer veilig te kunnen bedienen. De scheepsvaart ondervindt momenteel geen hinder van het stopzetten van de bediening.

“Rijkswaterstaat werkt, in afstemming met de omgeving aan mogelijke tijdelijke oplossingen om de brug zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor zowel het vaarwegverkeer als het wegverkeer”, schrijft de minister. Wanneer de brug weer gereed is, is nog steeds niet duidelijk: “Ik verwacht dat dit niet voor eind juni gereed is. Een meer structurele oplossing zal meer tijd vragen.”

Back to top button