fbpx
4.8 C
Delfzijl
2 december 2020 23:40

Stichting Promotie Activiteiten Appingedam gaat nog vijf jaar door

Appingedam – Op maandag 6 februari 2017 hebben de gemeente Appingedam en de Stichting Promotie Activiteiten Appingedam een convenant ondertekend, waarmee de samenwerking op het gebied van marketing en promotie van Appingedam wordt voortgezet.
Doel van het convenant is het vastleggen van afspraken over het bundelen van inzet en middelen, gericht op de versterking van de positionering van Appingedam op het gebied van wonen, werken en winkelen, cultuur en toerisme.

Hiervoor is op 8 februari 2010 de Stichting Promotie Activiteiten Appingedam (SPAA) opgericht, waardoor een krachtige partner voor de ondernemers alsook voor de gemeente ontstaat. In deze stichting hebben zitting vertegenwoordigers van: De ondernemersverenigingen NAHV, OKA, de Horecavereniging alsmede de VVV Eemsdelta. Partijen hebben besloten de samenwerking voor een nieuwe periode van 5 jaar te continueren.

Bij een dergelijke aanpak hoort een structurele financiering. SPAA wordt gefinancierd door de ondernemers in Appingedam die jaarlijks reclamebelasting betalen aan de gemeente. Deze belasting wordt in de vorm van een subsidie weer aan SPAA ter beschikking gesteld. Met deze middelen wordt bijgedragen aan de instandhouding en doorontwikkeling van het jaarlijkse, bruisende Damster evenementenprogramma.

Evenementenorganisaties kunnen bij SPAA subsidie aanvragen wanneer zij een evenement organiseren in de Damster binnenstad. Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.appingedam.nl/winkelstad

Volg ons op

10,596FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten