12 C
Delfzijl
14 mei 2021 15:49

Meer show tijdens het 4e Noord-Groninger Sportgala

Warffum – In de Op Roakeldaishal in Warffum vindt zaterdag de vierde editie plaats van het Noord-Groninger Sportgala. De stichting EemsmondSport Delfzijl, organisator van het geheel, is er helemaal klaar voor. ‘We leren ieder jaar bij en kunnen nu al wel verklappen dat we qua invulling flinke stappen hebben gezet’, vertelt voorzitter Nanko Kiel.

Wat in 2014 als een geintje begon, is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement. Een podium voor de sporters uit de regio die het initiatief zijn gaan waarderen. Dat blijkt ook wel uit het aantal aanmeldingen en stemmen. Kiel: ‘Het is echt onvoorstelbaar hoe snel alles is gegaan toen we het stemformulier online hadden gezet. De statistieken van de website schoten de lucht in.’

De stemronde sluit woensdagavond 8 februari om 20.00 uur. Hoeveel stemmen er dan geteld zullen worden is nog niet bekend, maar evenals voorgaande jaren zullen het er weer duizenden zijn. De uitslag blijft tot het moment van de uitreiking geheim. Ook aan dat concept heeft EemsmondSport niets willen veranderen.

De kandidaten die zaterdag op het podium staan, komen uit diverse Noord-Groninger gemeenten. En dat ze een mooi podium krijgen staat wel vast. Het hele programma wordt namelijk vanuit een boksring gepresenteerd door de van TV Noord bekende Theo Sikkema.

Naast de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en het Sporttalent 2016 is er ruimte gemaakt voor een aantal demo’s. Zo zullen tafeltennis-eredivisionist Klimaatgroep Stars uit Middelstum, gymverenging VIOS uit Warffum en boksvereniging Appingedam in actie komen.

Ook is er ruimte voor promotie van een goed doel. Kiel: ‘We zetten wat dat betreft een traditie voort. Deze keer komt Wagenborger Ronnie Zoer iets vertellen over de tocht die hij in juni van dit jaar gaat rijden voor de Ronald McDonald-huizen.’ Aan het optreden van Zoer is overigens een loterij verbonden waarvan de opbrengst in zijn geheel naar het goede doel zal gaan. Er zijn onder andere kaarten voor een theatervoorstelling en een duel van FC Groningen te winnen.

Het programma begint zaterdag om 20.30 uur. De zaal is een half uur eerder open en de toegang is gratis.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten