4.7 C
Delfzijl
27 februari 2021 22:56

Start beweegdiploma buitendorpen gemeente Delfzijl

Spijk – Vanaf november 2017starten er bewegingslessen voor leerlingen uit de groepen 1 en 2 van de basisscholen in de buitendorpen van de gemeente Delfzijl. Deze lessen worden medio mei 2018 afgesloten met een beweegdiploma. Het programma wordt aangeboden door de gemeente Delfzijl in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen.

Accent op plezier en motoriek

Het programma bestaat uit 21 lessen waarbij plezier in bewegen voorop staat. De lessen worden verzorgd door sportcoach Chris Gunnink van Huis voor de Sport Groningen. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid van het kind. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Tevens wordt er door het aanbieden van het beweegdiploma een doorgaande leerlijn in het bewegingsonderwijs gecreĆ«erd  voor de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Tijdens de laatste les laten de kinderen aan hun ouders en overige familie zien wat zij geleerd hebben, om vervolgens het Nijntje beweegdiploma in ontvangst te nemen. Het beweegprogramma vindt plaats op CBS De Borgstee Spijk, OBS Fiepko Coolman Spijk, OBS Hiliglo Holwierde, OBS De Munte/Woldrakkers Termunterzijl en BS De Kronkelaar Wagenborgen.

Volg ons op

10,928FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten