Spirit-leden volbrengen 104e vierdaagse Nijmegen

Delfzijl – In Keizer Karel Stad Nijmegen werden afgelopen week voor de 104e maal de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen georganiseerd. Ook dit jaar weer was de w.s.v. Spirit uit Delfzijl vertegenwoordigd door twee leden, Janny Velema uit Wagenborgen en Joke Bos uit Farmsum.

Beide dames liepen de verplichte afstand van 30 km.  Helaas, maar zeer begrijpelijk, werd de eerste wandeldag, dinsdag 19 juli, door de organisatie geschrapt vanwege de extreem hoge temperaturen die werden verwacht.

Op woensdag kon dan eindelijk de “dag van Wijchen” worden gelopen, maar ook toen ging het nog om erg hoge temperaturen, wat voor veel wandelaars toch nog teveel was, van de 42.175 aangemelde lopers bleven bij de aanmelding op zondag en maandag al 3.720 weg. Op de eerste wandeldag vielen vanwege de hitte nog eens 1490 lopers uit.

Op donderdag, de dag van Groesbeek, waren er nog eens 1530 uitvallers, terwijl op de laatste dag, de dag van Cuijk, 531 wandelaars de strijd tegen de kilometers staakten, zodat uiteindelijk 34.934 deelnemers hun kruisje behaalden.

De beide Spirit-leden haalden de finish op de Wedren vroeg in de middag en zij volbrachten beide de Vierdaagse voor de 23e keer.  

Back to top button