Soroptimistclub De Eemsmond schenkt Koningslinde aan Campus Eemsdelta

Appingedam – Soroptimistclub de Eemsmond heeft maandagmiddag samen met wethouder Jan Menninga en de 14-jarige leerling Lisa Smit een Koningslinde geplant bij de Campus Eemsdelta. De Koningslinde heeft een mooie kruin en geurige bloesem in het voorjaar. Ook trekken ze veel insecten aan en zorgen in de zomer voor verkoeling, een lekkere plek om te chillen. De Soroptimistclub is trots op voortgang van het wereldwijde project 100xTrees4life door het schenken van een boom aan de gloednieuwe Campus Eemsdelta in Appingedam. Via Konny Kamp, gebiedsregisseur van gemeente Eemsdelta kwamen ze in contact met de Campus Eemsdelta. Een prachtige plek, thuisbasis voor vele jongeren die met hun opleiding en toekomst bezig zijn. Het terrein van de Campus is parkachtig met een vijverpartij, waar zowel prachtige oude als nieuwe bomen staan.

Soroptimist internationaal is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de rechten van de mens met bijzondere aandacht voor de vrouw. Tevens heeft ze een stem in de VN waar aandacht wordt gevraagd voor velerlei werkvelden waaronder die van educatie, gezondheid en milieu.

100 jaar geleden werd in Californië de eerste Soroptimistclub opgericht en hun eerste doel de Sequoia’s, reuzencipressen, in het nationale park van Redwood, te beschermen. Door hun inspanning zijn er nu bossen beschermd, die anders uitgeroeid zouden zijn. Als een soort eerbetoon aan het project van 100 jaar geleden en het bewustzijn verantwoordelijk te zijn voor mens en milieu, is er een project gestart, plant voor de planeet met de naam 100XTREES4LIFE. Meer dan 100 Nederlandse soroptimistclubs gaan bomen planten in Nederland en ook in Mali, om zo een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkelingen en het tegengaan van de gevolgen van de klimaatverandering.

Soroptimistclub De Eemsmond ondersteunt, door middel van fundraising diverse projecten onder andere de Voedselbank, onderwijsprojecten, waterprojecten, ver weg en dichtbij. Vorig jaar is de club gestart met het planten van drie bomen, een watercipres in het Slochterbos, een walnotenboom op de hoek van de Gerichtsweg en Bolhuislaan te Wirdum en een walnotenboom in het Biessumerbos.

Back to top button