Jubileumconcert DSHO met Pieter van der Zweep een groot succes

Delfzijl – De muzikanten van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest, onder leiding van dirigent Martijn Oostra, gaven op zondagmiddag 20 november een spetterend jubileumconcert in theater de Molenberg in Delfzijl. Dat deden ze in samenwerking met de Delfzijlster zanger Pieter van der Zweep. Pieter is onder andere bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma The Voice of Holland, in 2017. Inmiddels heeft hij een album uitgebracht en is hij een bekende naam geworden in de Nederlandse muziekwereld, met meerdere singles op zijn naam.

Tijdens het concert kon het toegestroomde publiek genieten van veelal bekende muziek, zoals muziek uit de films van James Bond en Grease. Daarnaast begeleidde het orkest Pieter onder andere bij een medley van de alom geprezen Ramses Shaffy en bij het bekende ‘Angels’ van Robbie Williams. Ook zong Pieter solo enkele nummers. Het gezamenlijke leerlingenorkest van DSHO en het Slagwerkensemble Appingedam gaf ook een goed optreden tijdens het concert.

Het concert was georganiseerd ter ere van het 130-jarig bestaan van de vereniging in 2020. Vanwege de coronapandemie kon het concert in dat jaar niet door gaan. De grote zaal van theater de Molenberg was goed gevuld met enthousiast publiek en kon er eigenlijk geen genoeg van krijgen. De presentatie  van het concert lag in handen van Lisa Huizen.

Back to top button