Sloop voormalig Delfzicht ziekenhuis begonnen; graafmachine haalt luifel hoofdingang neer

Delfzijl – De Scheffer Groep is vorige week begonnen met het slopen van het voormalige Delfzicht ziekenhuis. In eerste instantie wordt het oude ziekenhuis ontdaan van allen recyclebare materialen, zoals metalen, waarna het grote sloopwerk gaat beginnen. Vandaag vonden de eerste zichtbare sloopwerkzaamheden plaats aan de voorkant van het oude ziekenhuis.

De overkapping bij de hoofdingang werd gesloopt, dit is gedaan zodat er makkelijk restanten uit het ziekenhuis naar buiten kunnen worden geschoven en vervolgens worden verwerkt. De Scheffer Groep verwacht dat er zo’n 35.000 ton puin vrijkomt wat op de locatie wordt afgebroken tot granulaat wat weer wordt gebruikt voor bouwprojecten in de buurt.

Nieuwbouw op plek oude ziekenhuis
In de gemeente Eemsdelta is er een grote behoefte aan nieuwbouwlocaties, daarom gaat het voormalige ziekenhuis tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Op de locatie komt in de niet al te verre toekomst een compleet nieuwe woonwijk, met name voor bewoners van de Zandplatenbuurt Noord en Zuid. Zij moeten gedwongen verhuizen vanwege de versterkingsopgave.

Back to top button