PVDA stelt vragen aan college na schietpartij in Tuikwerd: “De wijk ademt een sfeer van verloedering”

Delfzijl – De Partij van de Arbeid (PVDA) stelt vragen aan het college na de schietpartij zaterdagavond in de wijk Tuikwerd. Bij het incident aan de Wendakker raakten twee personen gewond. De partij maakt zich zorgen over het feit dat de wijk Tuikwerd behoort tot de categorie ‘zwakkere wijken’ en door de vele incidenten in leefbaarheid achterblijft vergeleken met andere wijken in de gemeente Eemsdelta.

Sporen veiliggesteld
De twee gewonden zijn een 32-jarige man en 39-jarige man, ze werden aanspreekbaar overgebracht naar het ziekenhuis. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld, er is gesproken met de slachtoffers en getuigen en agenten hebben een buurtonderzoek gedaan. De recherche is op zoek naar de verdachte(n) en vraagt het publiek om alle informatie die ze hebben te delen met de politie.

“Sfeer van verloedering”
Het is niet het eerste incident in de wijk, twee jaar geleden zijn er ook schoten gehoord en recent was er nog een steekincident met twee gewonden. Daarnaast zijn er meerdere klachten betreffende overlast, bedreigingen en fysiek geweld. “De wijk ademt een sfeer van verloedering uit dat in schril contrast staat met de andere wijken in Delfzijl. De fractie van de PvdA vindt dit een zorgelijke ontwikkeling”, schrijft de partij in de vragen aan het college. “Overlast en onveiligheid zijn in belangrijke mate bepalend voor leefbaarheid.”

Diverse soorten overlast
Bewoners van de wijk bevestigen het beeld dat er overlast is en het vaak onrustig is aan de Wendakker. Het gaat om diverse soorten overlast zoals harde muziek, auto’s die een burn-out doen en het gebruik van alcohol. De overlast lijkt erger te worden, een veilig gevoel op straat is dan ook ver te zoeken.

Hoe nu verder?
Het college zal binnen afzienbare tijd met antwoorden komen op de vragen van de PVDA. Ook moet dan duidelijk worden welke maatregelen het college wil nemen om de veiligheid in de wijk te vergroten.

Back to top button