fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Sloop van 30 woningen aan de Harkenrothstraat in Appingedam van start

Appingedam – Vandaag werd de officiële start gemaakt met de sloop van 30 woningen aan de Harkenrothstraat in Appingedam. De appartementen worden in opdracht van Woonstichting Groninger Huis vervangen door een toekomst- en aardbevingsbestendig appartementencomplex. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga en Laura Broekhuizen, directeur bestuurder van Groninger Huis bekeken samen de voortgang van de sloop, dat verder wordt uitgevoerd door Rozeboom Sloopwerken.

30 nieuwe huurwoningen
Het nieuw appartementencomplex bestaat uit dertig aardbevingsbestendige huurwoningen.  Laura Broekhuizen (Groninger Huis) over de nieuwbouw: “Samen met onze huurders hebben we een architect en bouwplan gekozen. Er komt een prachtig gebouw van twee en drie bouwlagen terug.” Groninger Huis begint zo snel mogelijk na het slopen van de flat met de nieuwbouw. De verwachting is dat de bouw na de zomervakantie start.

Kwaliteitsimpuls voor Opwierde
In de wijk Opwierde worden in totaal 1550 woningen vervangen door aardbevingsbestendige nieuwbouw. Begin 2020 begon het slopen en bouwen van woningen in Opwierde-Zuid. Het project aan de Harkenrothstraat is het eerste project in Opwierde I dat in uitvoering is gegaan. Opwierde I is het noordelijke deel van de wijk. Hier worden ruim 800 woningen vervangen door aardbevingsbestendige, aardgasvrije nieuwbouwwoningen. De werkzaamheden nemen een aantal jaren in beslag, maar geven de wijk volgens wethouder Usmany-Dallinga uiteindelijk een forse kwaliteitsimpuls: “Zowel de woningen als de omgeving krijgt een flinke opknapbeurt. De parkachtige omgeving rond de Molukse kerk trekken we door tot de nieuwbouw van Groninger Huis. Daarmee ontstaat er een prachtige groene ruimte voor de inwoners rond de Harkenrothstraat.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer