dinsdag 3 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

125 jaar Delfzijls Harmonie Orkest helaas zonder groot jubileumfeest

spot_img

Delfzijl – Wat een bijzonder jubileumjaar had moeten worden, is helaas uitgelopen op een teleurstelling voor de leden van het Delfzijls Harmonie Orkest en hun fans. Op 30 april bestaat het orkest officieel 125 jaar, maar door de maatregelen rond het coronavirus, maakt het orkest al meer dan een jaar geen muziek. Met als gevolg: geen voorbereidingen op een jubileumconcert, reünie, tentoonstelling in het MuzeeAquarium en een grootse feestavond.

Toch wil DHO deze bijzondere dag voor de leden en haar fans niet zomaar voorbij laten gaan. Houd daarom op vrijdag 30 april 2021 om 15:00 uur de media en facebook in de gaten. En om 19:00 uur gaat het Delfzijls Harmonie Orkest “LIVE” op facebook. Wanneer het weer “coronaproof” mogelijk is zal DHO in 2022 een dan passend jubileumprogramma presenteren.

Het Delfzijls Harmonie Orkest is opgericht op 30 april 1896 door de heren: B. Vos, J.M. Veltman, F. Bergman, W. Klasens, H. Gillot, V. Enschut, K. Poutsma, C. Sleutelberg, B. Braam, H.W.Dijken en J.D. Richards. Deze heren vonden dat er in Delfzijl een muziekgezelschap opgericht moest worden voor de Delfzijlster bevolking. En zo was het ontstaan van het ”Delfzijl’s Harmonie Orchest” 125 jaar geleden een feit.

Nog steeds neemt DHO een bijzondere plaats in voor de Delfzijlster samenleving. Niet alleen is muziek maken leuk, maar wat zouden diverse festiviteiten in Delfzijl zijn, zoals Koningsdag, Pinksterfeesten, DelfSail en de Sinterklaasintocht zonder het optreden van het Delfzijls Harmonie Orkest.

DHO vindt daarom dat ze ook een sociaal/maatschappelijke taak hebben. Om deze taak te vervullen geven ze vaak kosteloze optredens voor onder andere ouderen in Delfzijl en organiseren ze de jaarlijkse lampionnenoptocht voor de jongsten rond 11 november. Kortom: het Delfzijls Harmonie Orkest is een vereniging voor de Delfzijlster gemeenschap, en nu ook voor de tegenwoordige gemeente Eemsdelta.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,267VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten