Sem van Dijken uit Appingedam en Luca de Rooy uit Zeerijp in de prijzen in Europese Ronde BMX

Appingedam – BMX-rijders Sem van Dijken en Luca de Rooy van Fivelcrossers in Appingedam hebben in het afgelopen weekend uitstekende resultaten behaald in het Belgische Ravels tijdens een Europese Ronde BMX. Deze ronde werd over twee dagen verreden met deelnemers uit geheel Europa.

Sem van Dijken bleek op de beide dagen de beste in zijn klasse bij de Boys 9 jaar. Zaterdag en zondag wist hij zich via moto’s en een halve finale te plaatsen voor een finale en wist dit af te sluiten met een eerste plaats voor de beide dagen. Na een derde plaats op de Europese ronde in het Belgische Zolder twee weken geleden toont hij aan zijn vorm te verbeteren.

Luca de Rooy haalde op de zaterdag via een uitstekende reeks in de moto’s en een halve finale een tweede prijs te bemachtigen in zijn klasse Boys 10 jaar. Ook Luca toont hiermee aan in het sterke internationale deelnemersveld mee te kunnen doen en kanshebber te zijn voor een Europees podium.

Beide BMX-rijders proberen via deze Europese wedstrijden een ticket voor het Europees en Wereldkampioenschap te bemachtigen welke beide in juli plaatsvinden.

Back to top button