10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:53

Dorpshuizen Woldendorp en Loppersum worden multifunctionele accommodaties

Loppersum – Goed bereikbare en kwalitatief hoogwaardige voorzieningen hebben grote invloed op de leefbaarheid in de provincie Groningen. Zes projecten ontvangen in het kader van de subsidieregeling zorg en voorzieningen in totaal 441.400 euro. De dorpshuizen in Loppersum en Woldendorp aangepast voor zorg gerelateerde projecten zoals huisvesting voor een dorpsondersteuner en aanpassingen voor mensen met een beperking.

In Loppersum komt een Dorpshuis 2.0, voor de doorontwikkeling en uitbreiding van het bestaande naar een multifunctioneel dorpshuis in Loppersum is een bijdrage van € 150.000,– beschikbaar.

In Woldendorp komt een multifunctionele accommodatie. Voor de verbouw van de bestaande steunstee en dorpswinkel tot een multifunctionele accommodatie met dorpshuis hiervoor is een bedrag van € 91.400,– toegekend.

Subsidieregeling zorg en voorzieningen
Met de subsidieregeling zorg en voorzieningen wil de provincie Groningen de voorzieningen en de zorg versterken, verbeteren en toekomstbestendig maken. Goede ideeën voor het samenvoegen van meerdere functies en voorzieningen in één gebouw waar de functie ‘zorg’ onderdeel van uitmaakt, bijvoorbeeld een huisarts- of fysiotherapiepraktijk, buurt- of thuiszorg komen in aanmerking voor een subsidie. Dat geldt ook voor plannen om de zorg te verbeteren en toekomstbestendig te maken

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten