15.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 11:19

Roeivereniging Neptunus viert jubileum 50 jaar aan het damsterdiep

spot_img

Delfzijl – Zaterdag (19 maart) is het jubileumjaar voor de Roeivereniging van start gegaan met de jaarlijkse “openingstocht”. Normaal wordt er tijdens deze tocht altijd een horecagelegenheid in de omgeving aangedaan voor een drankje en een snertmaaltijd. I.v.m. het jubileum werd er deze keer voor een totaal andere opzet gekozen.

Er werd uiteraard ook geroeid, maar daarna werden de drankjes en de maaltijd geserveerd in het eigen clubgebouw. Voor deze bijzondere gelegenheid waren hiervoor ook de besturen van de zusterverenigingen, ons huisorkest Koningin Wilhelmina en buurtbewoners uitgenodigd.

Allereerst trapte erelid en, speciaal voor dit jubileumjaar voorzitter, Lammert Waslander de start van het jubileumjaar af met een korte toespraak. De heer Waslander is al sinds de oprichting lid van de vereniging en heeft zich vele jaren als voorzitter en bestuurslid ingezet. Daarna gingen de aanwezigen naar buiten voor de doopplechtigheid van de totaal gerenoveerde “Reactor”.

Deze doopplechtigheid werd verricht door Martien Martens, die al zolang ze lid is, in deze boot heeft geroeid. Als herinnering werd haar een oude houten roeiriem aangeboden.

Daarna werd  er nog een verrassing aan de aanwezigen gepresenteerd.  Namelijk de schenking van 3 prachtige roeiboten, een oefenskiff, een wherry en een heuse wedstrijdskiff, aan de R.V. Neptunus, door mevrouw Bosland uit Winsum.

De heer en mevrouw Bosland kwamen oorspronkelijk uit Amsterdam en woonden al een aantal jaren aan het water in Winsum. Hier hadden ze voor eigen gebruik een paar roeiboten liggen, waar ze ook regelmatig in roeiden. Helaas werd de heer Bosland in 2013 ziek en overleed in oktober 2015.  Samen hadden ze vooraf echter nog besloten dat deze boten aan Neptunus geschonken mochten worden.

We bedanken mevrouw Bosland uiteraard van harte voor dit grootste gebaar.  De boten komen uitstekend van pas en vormen een welkome aanvulling op onze vloot. De wherry zal zeer zeker regelmatig gebruikt worden door onze senioren en de jeugd zat te springen om een paar extra skiffs.

Al met al dus een bijzondere start van dit jubileumjaar, waarin nog diverse andere activiteiten gepland staan. U bent van harte uitgenodigd om op zaterdagochtend langs te komen aan het Vlotterspad, bij de blauwe fietsbruggetjes.

16 april“OPEN HOUSE”  met als extra attractie de “Eerste open ergometerkampioenschappen van de Eemsdelta Regio”

14 mei:   De jaarlijkse Internationale Pinkster Roeiwedstrijden. met daaraan gekoppeld een reünie van leden en oud-leden van de R.V. Neptunus. Oud-leden kunnen zich opgeven voor deze reünie. Dit kan per mail reunie@kzrvneptunus.nl  of online via http://www.kzrvneptunus.nl/50-jaar/

2 juli:   Toertocht Delfsail. Toertocht door de haven waar ook andere roeiverenigingen aan deel kunnen nemen.

In het najaar: (nog geen exacte datum bekend) zijn er dan nog de jaarlijkse clubkampioenschappen met aansluitend een barbecue.

En als afsluiting (ook nog geen datum vastgelegd) de jaarlijkse “slutingstocht”.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten