12 C
Delfzijl
19 april 2021 11:16

Gemeenten HSSM verlagen WMO kosten met gunning aan Senior Service

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
AutoAuto
ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen

Slochteren – Het betaalbaar houden van thuiswonen is voor gemeenten een zeer lastig vraagstuk. Het inzetten van hoog geschoolde verpleegkundigen voor begeleidende taken is financieel niet haalbaar. Dat noodzaakt gemeenten om verder te kijken naar aanvullende oplossingen.

Voor 2016 hebben de gemeente HSSM, Hoogezand – Sappemeer – Slochteren – Menterwolde een contract afgesloten met Senior Service om ondersteuning aan te bieden voor mensen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen. Organisaties als Senior Service werken met betaalde `mantelzorg` medewerkers waarmee de ideale financiële oplossing als aanvulling op de thuiszorg is gecreëerd.

Senior Service is niet de enige organisatie. Voor het hele jaar zijn er contracten afgesloten met ruim vijfenzeventig zorgaanbieders in de regio. Hierdoor is het voor senioren met een WMO-indicatie gemakkelijker om zorgaanbieders in de buurt in te schakelen. De regiocoördinator van Senior Service Noord-Nederland, Alice van der Kamp, vertelt: “Dit is een mooie ontwikkeling. Voor de WMO dienen gemeenten samen te werken met gecontracteerde partners. Dit betekent dat Senior Service als partner nu ook bereikbaar is voor mensen met een WMO-indicatie in de gemeenten HSSM.”

Senior Service ondersteunt al ruim twintig jaar senioren in het dagelijks leven. In heel het land biedt de organisatie een oplossing voor senioren en overbelaste mantelzorgers. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0800-1969 (gratis).

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten