fbpx
maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Reactie Burgemeester Gerard Beukema op de drie aardbevingen van 4 oktober

Eemsdelta – Maandagavond 4 oktober heeft er rond 23.00 uur opnieuw een aardbeving plaatsgevonden in de gemeente Eemsdelta, bij Zeerijp. Dit is de derde beving binnen 24 uur. Ook de laatste beving is op veel plekken in onze gemeente gevoeld. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2,2 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

Op 4 oktober zijn er twee bevingen geweest in Zeerijp en een beving van 1,8 in Appingedam. 

Burgemeester Gerard Beukema: “Gisteren werden wij drie keer geconfronteerd met een aardbeving waarvan het epicentrum in onze gemeente lag. Ondanks het versneld dichtdraaien van de gaskraan in het Groningenveld, blijft de grond onrustig en komen bevingen nog altijd voor.┬áDe vraag is of dit hoort bij het proces van afbouw van de gaswinning of dat er een andere directe oorzaak is aan te wijzen. Daarover zou meer duidelijkheid moeten komen. Gisteren en vanochtend heb ik al gesproken met minister Blok van EZK en minister Ollongren van BZK.

Heeft u schade? Meld dit bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen, het IMG. Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 140596″.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer