Pyromaan ’t Zandt krijgt schadevergoeding van de Nederlandse Staat

Groningen – Johnny B, de pyromaan van ’t Zandt, krijgt een schadevergoeding omdat hij onterecht in de cel heeft gezeten. De hoogte van het bedrag wil de advocaat van Johhny B. niet zeggen.

Johnny B. werd begin april opgepakt wegens mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij zat 38 dagen vast voordat hij op last van de rechtbank weer op vrije voeten kwam. Justitie stelde voor om alleen vijf dagen te vergoeden. De rechtbank oordeelde echter dat Johhny B. de hele periode vergoed moet krijgen.

Johnny B. werd in mei 2012 veroordeeld tot vijf jaar cel voor vier brandstichtingen in de provincie Groningen en een reeks inbraken. Omdat hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten, werd hij onder voorwaarden vervroegd op vrije voeten gesteld. ‘Wij waren van mening dat die vervroegde invrijheidstelling moest worden uitgesteld omdat hij opnieuw de fout is ingegaan’, reageert een woordvoerder van het Openbaar Ministerie destijds tegen RTV Noord. ‘Afspraak is afspraak. Dus die eerste stap, je moet vast blijven zitten, is ook een helder signaal.’

Back to top button