OBS Jan Ligthart Appingedam gestart met het Nijntje Beweegdiploma

Appingedam – Op woensdag 28 oktober is OBS Jan Ligthart gestart met het Nijntje Beweegdiploma. Na het officiële startsein van directeur Siemon Niehof verzorgde sportcoach Danny Schudde van Huis voor de Sport Groningen de eerste les. Alle leerlingen van groep 1 en 2 krijgen tot het eind van het schooljaar gymlessen voor het beweegdiploma aangeboden.

Ontwikkeling van de motoriek
In de leeftijdsperiode 2-6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. OBS Jan Ligthart vindt het dan ook belangrijk om hierop in te spelen middels het Nijntje Beweegdiploma onder leiding van een vakleerkracht voor de groepen 1 & 2.

Wat gaan de kinderen ontvangen tijdens de gymlessen?
Binnen het Nijntje Beweegdiploma programma is er aandacht voor de motorische, mentale en sociale vaardigheden. Deze worden op een speelse manier ontwikkeld. Deze ontwikkeling wordt gevolgd via vastgestelde uitgangspunten en beweegnormen bijbehorende bij de leeftijd van het kind. De vakleerkracht kan daarmee zien wanneer het kind het Nijntje Beweegdiploma mag ontvangen.

Keurmerk
Het Nijntje Beweegdiploma valt onder het keurmerk van de KNGU (Koninklijke Gymnastiek Unie), gymnastiekvereniging SVA in Appingedam heeft het KNGU keurmerk Beweegdiploma. SVA zal tijdens de laatste les, bij het uitreiken van het Nijntje Beweegdiploma, ook aanwezig zijn!

Appingedam gezond in beweging
Het Nijntje Beweegdiploma komt voort uit de regeling “buurtsportcoach” welke een belangrijke rol speelt in het project “Appingedam Gezond in Beweging.”

Appingedam Gezond in Beweging richt zich op de jeugd en de te-weinig-actieve inwoners van Appingedam.

Back to top button