Subsidie voor verbetering fietsverbindingen Appingedam-Delfzijl

Appingedam – De provincie gaat nog eens vier fietsverbindingen in onze provincie verbeteren. Zo komt er een nieuwe fietsverbinding tussen Zuidhorn en Leek, een fietsbrug bij Zoutkamp en wordt de bestaande fietsroute tussen Appingedam en Delfzijl verbeterd.

In totaal gaat het om een investering van € 6,5 miljoen euro. De provincie en gemeenten werken de projecten dit jaar verder uit. Eind dit jaar beslist de provincie over nog eens € 13 miljoen aan investeringen in het fietsverkeer in Groningen. Zo maakt de provincie fietsen veiliger en nog aantrekkelijker.  

Fietsroute Appingedam-Delfzijl
De provincie investeert de bestaande fietsroute tussen Appingedam en Delfzijl. De verbeteringen aan het fietspad vallen samen met de bouw van de Eemsdelta Campus in Appingedam, die vanaf het schooljaar 2022/2023 plaats biedt aan 1.700 leerlingen. De provincie en de gemeente Eemsdelta hopen dat de fietsverbinding klaar is bij de opening van de Campus. De provincie stelt € 1.350.000 beschikbaar voor het project.

Fietsvriendelijke provincie
Dit jaar is nog eens € 13 miljoen beschikbaar voor het verbeteren van fietsverbindingen. De provincie beslist in oktober 2021 over nieuwe fietsprojecten. De provincie werkt continu aan nieuwe en verbeterde fietsverbindingen, verkeersveiligheid, voorzieningen en moedigt fietsen aan. Zo wordt Groningen steeds meer een fietsvriendelijke provincie. Meer over de fietsambities van de provincie valt te lezen in het Uitvoeringsprogramma Fiets 2020-2023

Back to top button