zondag 1 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Nieuwe tijdelijke compensatieregeling voor dorps- en buurthuizen in de gemeente Eemsdelta

spot_img

Eemsdelta – Het college van de gemeente Eemsdelta heeft besloten om voor alle dorps- en buurthuizen die ook in 2021 nog te maken hebben met de gevolgen van de coronamaatregelen, een vergoeding open te stellen. De gemeentes Delfzijl en Loppersum hebben vorig jaar ook een vergoeding opgesteld. Nu komt de regeling er ook voor de gehele gemeente Eemsdelta. De vergoeding is voor alle dorps- en buurthuizen. Ook die gebruik maken van de landelijke regeling. Hiermee hoopt het college tegenvallende inkomsten te kunnen compenseren.

Wethouder Jan Menninga: “De dorps- en buurthuizen zijn belangrijke ontmoetingsplekken voor de leefbaarheid in onze dorpen en wijken. In ons coalitieakkoord hebben we om die regen ook opgenomen dat we ze willen steunen waar het kan. Met deze regeling hopen we grote tekorten bij de dorps- en buurthuizen te kunnen voorkomen.”

Aanvragen kan tot 31 december 2021
De besturen van de dorps- en buurthuizen kunnen vanaf 1 augustus een aanvraag indienen tot 31 december 2021. De regeling en voorwaarden zijn inmiddels gecommuniceerd naar de besturen van de dorps- en buurthuizen. Alle Dorps- en buurthuizen ontvangen het aanvraagformulier per mail. Aanvragen worden binnen twee weken beoordeeld.

De gebiedsregisseur staat voor je klaar
Voor vragen kunnen de besturen van de dorps- en buurthuizen terecht bij hun eigen gebiedsregisseur. Kijk voor alle gebiedsregisseurs op eemsdelta.nl/idee-voor-je-buurt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin

Populaire berichten