vrijdag 22 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Provincie Groningen bekijkt of er maatregelen nodig zijn na ongeluk N991

Farmsum – Na het dodelijk ongeval waarbij afgelopen maandag de 9-jarige Every om het leven kwam, gaat de provincie Groningen bekijken of er maatregelen nodig zijn ten aanzien van de verkeersveiligheid op de kruising van de N991 met de zeesluizen. De provincie laat weten het nog niet duidelijk te hebben wat de oorzaak is van het ongeval. Dat is belangrijke informatie om te bepalen of er maatregelingen nodig zijn en welke.

Zowel bij de heg als de berm lang de weg is het onderhoud op het geplande tijdstip uitgevoerd. Deze heggen zijn kort geleden nog gesnoeid. Deze heggen hebben een maximale breedte en hoogte eis van 70 cm.

Uit de ongevallenregistratie blijkt niet dat specifiek bij deze oversteek eerder een vergelijkbaar ongeval plaatsgevonden heeft. Ook zijn er geen meldingen van een gevaarlijke situatie geregistreerd of door de provincie geconstateerd.

Tien geregistreerde ongevallen op de N991
Tussen 2015 – 2020 zijn er bij de provincie 10 ongevallen geregistreerd op de N991. Twee met dodelijke afloop, dat is het ongeval van afgelopen week ter hoogte van de fietsoversteek en tijdens het maaien van de berm op een locatie verderop. Ook was er een aanrijding op het fietspad tussen een fietser en een brommer, hierbij raakte een persoon gewond.

Bij de overige 7 ongelukken waren alleen auto’s betrokken en voor zover bekend bij de provincie alleen met materiĆ«le schade. Deze ongelukken zijn op verschillende plekken op de weg gebeurd.

Petitie voor rotonde
Daags na het ongeval op de N991 is de 17-jarige Liona Radema een petitie gestart om aandacht te vragen voor de gevaarlijke oversteek. Ze pleit in de petitie, die inmiddels al ruim 2500 keer is getekend, voor de aanleg van een rotonde zodat fietsers veilig kunnen oversteken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen