Leerlingen Theda Manholt College praten met de Staten

Appingedam – Vrijdag 18 september hebben Mona en Sude twee leerlingen van het Theda Mansholt College een gesprek gehad met de Staten, waaronder de Commissaris van de Koning.

In een speciale editie van Praten met de Staten zijn Mona en Sude in gesprek gegaan met de Staatsleden van de provincie Groningen. De dames die beide de opleiding vmbo-tl volgen op het Theda Mansholt College hebben toegelicht hoe zij omgaan met de veranderingen in hun dagelijkse leven als gevolg van het coronavirus.

Cultuur en toerisme
Zij hebben zich in een zelfgemaakte vlog gericht op de onderwerpen cultuur en toerisme in de regio Delfzijl en Appingedam. Door het coronavirus zijn vele evenementen afgelast of staan op het punt afgelast te worden. Om ervoor te zorgen dat grote evenementen, zoals Delfsail, kermis en Deltapop, door kunnen gaan hebben zij ideeën bedacht. Deze ideeën hebben zij via een live videoverbinding toegelicht aan de Staatsleden.

Inhoudelijke vragen De Staatsleden hebben ook de gelegenheid gekregen om inhoudelijke vragen te stellen naar aanleiding van de vlog. Er zijn verschillende vragen gesteld door onder meer de Partij voor het Noorden (PvhN), Partij voor de Vrijheid (PVV), Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), Democraten 66 (D66), Socialistische Partij (SP) en de GroenLinks.

Commissievergadering
De ideeën worden ook meegenomen naar de commissievergadering van woensdag 23 september 2020. De leerlingen – Mona en Sude – zullen vervolgens nog een terugkoppeling ontvangen.

Hierin wordt beschreven wat de provincie Groningen gaat doen met alle kansrijke ideeën van de verschillende scholen.

Back to top button