vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Financiële bijdrage voor verbeteren toegankelijkheid Olinger Koloniemolen

spot_img

Appingedam – Het college van B en W van Appingedam wil 10.000 euro beschikbaar stellen aan de Stichting De Groninger Poldermolens voor het verbeteren van het toegangspad naar de Olinger Koloniemolen in Laskwerd. De provincie Groningen draagt 31.000 euro bij.

De Stichting De Groninger Poldermolens wil de monumentale Koloniemolen uit 1900 beter toegankelijk maken voor bezoekers. De molen ligt direct aan de dijk langs De Groeve en is alleen over deze dijk bereikbaar.

Met de financiële bijdragen van de gemeente en provincie wordt het pad naar de molen verbeterd, bij de toegang worden fietsenstanders geplaatst en informatieborden naar het Routenetwerk Fietsknooppunten. Rondom de molen komen zitbanken.

Cultuurhistorische waarde
De molen is van cultuurhistorische waarde. De voormalige poldermolen was vroeger noodzakelijk voor het drooghouden van het zuidelijk deel van de Olingerpolder. Wethouder Lea van der Tuin-Kuipers: “Door het opwaarderen van het toegangspad over de dijk worden de recreatieve fiets- en wandelmogelijkheden vergroot. Zo kunnen meer mensen kennis nemen van de bijzondere molen en het gebied. Samen met de monumentale status van de molen en cultuurhistorische rol in het landschap kan de molen en het erfgoed van Appingedam en Eemsdelta beter gepromoot worden.”

Routenetwerk Fietsknooppunten
Door het verbeteren van het wandelpad over de dijk kunnen fietsers gemakkelijker bij de molen komen. De Olinger Koloniemolen ligt vrijwel aan het direct aan het populaire Routenetwerk Fietsknooppunten. Naast voetgangers en fietsers wil de molenstichting ook de waterrecreant uitnodigen de molen te bezoeken vanaf De Groeve. Het voorstel staat in november op de agenda van de gemeenteraad van Appingedam

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten