Prefab woning uit Delfzijl krijgt tweede leven in Albanië; hulp gezocht voor demonteren

Delfzijl – Een prefab woning, die momenteel aan het Zwet in Delfzijl staat, krijgt een tweede leven in Albanië. De woning gaat daar als kerk gebruikt worden. De gevolgen van de zware aardbeving in Albanië in november 2019 zijn erg groot. Er zijn veel tientallen mensen gestorven en honderden gewond geraakt. Helaas moet er nog steeds veel herstelwerk plaatsvinden.

Een triest verhaal is dat van de kerk in de wijk Kombinat in Tirana. Deze kerk is onveilig verklaard en daarom een tijdje terug gesloopt. “Omdat de kerk vanuit de overheid geen vergoeding krijgt, moet er dus een nieuw gebouw gezocht worden. Dat is een enorme uitdaging”, zeggen de initiatiefnemers op Facebook.

“Gelukkig is er goed nieuws voor deze kerk in Kombinat. In Delfzijl staat een prefab gebouw dat voor deze kerk beschikbaar is gesteld. Het gebouw moet op korte termijn gedemonteerd worden, zodat het vervoerd kan worden naar Albanië.”

Er zijn dus mannen en vrouwen nodig die aanstaande zaterdag of volgende week zaterdag kunnen meehelpen bij het demonteren. De werkzaamheden beginnen zaterdag om 07:30 aan het Zwet 40 in Delfzijl. Hoe meer mensen kunnen helpen, hoe beter. Aanmelden kan via het bericht op Facebook of door te mailen naar bcdeelstra@gmail.com.

Back to top button