Paar centimeter water op de kade in Delfzijl; Coupures eind van de middag weer open

Delfzijl – De waterstand in de haven van Delfzijl is weer aan het zakken. Rond het middaguur werd een waterstand van 3.48m+ NAP voorspeld. Uiteindelijk bleek de hoogste stand 3.34m+ NAP te zijn. De kade liep daardoor enkele centimeters onder water en zorgde daardoor niet voor schade.

Waterschap Noorderzijlvest en waterschap Hunze en Aa’s hebben vanmorgen de coupures in de haven van Delfzijl gesloten. De coupures in Delfzijl sluiten altijd bij een verwacht waterpeil van 3.00m+ NAP of hoger. Geparkeerde auto’s die niet waren opgehaald werden door een bergingsbedrijf weggesleept.

De coupures gaan aan het eind van de middag weer open. Er wordt bekeken of komende nacht opnieuw een sluiting nodig is.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2358″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button