Donatie historische kring Amasius voor struikelstenen Appingedam en Joods monument Delfzijl

Delfzijl – Op 1 december 2019 organiseerde de historische kring Amasius een prachtige en indrukwekkende voorstelling ’De dochter van Meijer’ met Pauline Broekema en The Amsterdam Consort in de Nicolaïkerk in Appingedam. De voorstelling is gebaseerd op haar boek ’het uiterste der zee’ en vertelt het levensverhaal van Sara Kirby en haar moeder Mies, ondersteund door aangrijpende, toepasselijke muziek.

De kerk was helemaal gevuld en de aanwezigen beleefden een bijzondere middag. De grote opkomst betekent dat Amasius financiële middelen heeft overgehouden aan dit optreden. In lijn met het onderwerp: de Joodse gemeenschap in Appingedam en Delfzijl, heeft het bestuur van Amasius recent besloten 250 euro te schenken voor twee struikelstenen in Appingedam en ook een bijdrage te geven aan het Joods monument in Delfzijl.

Rika Pot, voorzitter van de Stichting Struikelstenen Appingedam: “Wij zijn zeer dankbaar voor deze bijdrage, omdat we zo samen het verhaal van de Joodse gemeenschap verder vertellen: opdat wij nooit vergeten!”

Back to top button