9 C
Delfzijl
14 mei 2021 00:36

Oranje Fonds verleent financiële bijdrage van €75.000 voor Stadstuin de Eendracht

Appingedam – In het kader van Groen Verbindt heeft het Oranje Fonds een financiële bijdrage gedaan van totaal €75.000 voor Stadstuin de Eendracht gedurende de periode van 3 jaar.

Groene buurtinitiatieven laten vele mooie resultaten zien, juist ook op sociaal gebied: er vindt ontmoeting plaats, mensen komen uit een isolement, ze voelen zich fysiek en psychisch beter en krijgen meer en beter contact met buurtgenoten. Reden voor het Oranje Fonds om te starten met een speciaal ‘groen en sociaal’ programma: Groen Verbindt. Met Groen Verbindt wil het Oranje Fonds, door gebruik te maken van de groene buitenruimte,  de sociale samenhang en de leefbaarheid in wijken en buurten versterken. Daarnaast wil het Oranje Fonds ontmoeting tussen bewoners en cliënten van maatschappelijke instellingen en buurtbewoners bevorderen. Om daarmee ook sociale participatie en wederzijds begrip te stimuleren.

De werkgroep ’s Heerenloo, Kindcentra, ASWA, bewoners en de gemeente maakten in het voorjaar 2015 een start met de aanleg van een stadstuin. Dit is eerst een proefopstelling op een stuk grond op het terrein van de ASWA. De tuin draait om groenbakken; verschillende doelgroepen kunnen hun eigen bak onderhouden of dit samen doen. Het plan is om naast de bestaande bakken nog meer nieuwe bakken te plaatsen op het terrein van de Eendracht en deze verhuren. Bedrijven kunnen een bak sponsoren. Buurtbewoners denken mee over de totstandkoming en inrichting van de tuin. Ook komen er tal van verbindende activiteiten zoals workshops en een markt voor scholen, cliënten en buurtbewoners.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen

Populaire berichten