Open dag KNRM Eemshaven op zaterdag 30 april

Eemshaven – Zaterdag 30 april aanstaande organiseert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) reddingstation Eemshaven voor de 23ste keer haar landelijke open dag. De nationale reddingbootdag is dé dag bij uitstek om actief kennis te maken met het reddingwerk op zee, de mensen die dit werk vrijwillig uitvoeren en het materieel van de KNRM.

Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, meevaren met de reddingboten en een plekje vergaren aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder en tot slot een onvergetelijk fotomoment op de reddingboot.

In de Eemshaven zullen die dag de volgende reddingboten te bezichtigen zijn: De op Borkum gestationeerde Duitse reddingboot  van de collega’s van de DGzRS, de voormalige reddingboot “Gebroeders Luden” uit Lauwersoog en de operationele reddingboot van reddingstation Eemshaven de “Jan en Titia Visser”. Uiteraard is er de mogelijkheid om met deze laatste twee een rondje  mee te varen.

Maar dat is nog niet alles. Er is ook veel aandacht voor de jeugd met o.a.: Een kleurwedstrijd, een speurtocht door het boothuis,  schminken en er is een springkussen aanwezig. Daarnaast worden er spectaculaire KNRM films vertoond in de bovenzaal. Ook zijn er dit jaar vele nieuwe artikelen met KNRM opdruk verkrijgbaar die tegen een donatie passen bij een ieder zijn portemonnee.  Daarnaast zal de jeugdbrandweer van Delfzijl en de Reddingbrigade  aanwezig zijn met een aantal spectaculaire demonstraties.

Schrijft u zich in als nieuwe donateur dan mag u ook een cadeau uitzoeken en zeker meevaren met de “Jan en Titia Visser”.

Uiteraard zal de dag ook muzikaal worden omlijst door o.a. optredens van het Folk – en Shantykoor Westerstörm. Moe geworden van alle indrukken??  Dan kunt u onder het genot van een kop koffie of frisdrank en lekkere hapjes even bijkomen op ons terras.

Kortom: Een dag om niet te missen! De vrijwilligers van station Eemshaven verwelkomen u van harte aankomende 30 april van 10.00 – 16.00u  aan de Borkumweg 5 in de Eemshaven! U komt toch ook?

Back to top button