Kinder Dag Centrum Berjarijke neemt duo fiets in ontvangst

Appingedam – Kinder Dag Centrum Berjarijke in Appingedam heeft woensdagochtend uit handen van de stichting Vrienden van Berjarijke een duo fiets mogen ontvangen. Berjarijke onderdeel van de Novo richt zich op kinderen tot ongeveer 18 jaar met een verstandelijke en soms meervoudige beperking. Het KDC biedt gespecialiseerde dagopvang. Het kinderdagcentrum werkt op basis van deskundige begeleiding nauw samen met andere instanties om de kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te helpen bij het stimuleren van hun ontwikkeling.

In totaal bezoeken 50 kinderen/jongeren iedere week het kinderdagcentrum. Er wordt gewerkt met kleine groepen van vijf tot tien kinderen. De groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd en op en mogelijkheden van het kind. Iedere groep heeft een eigen programma.

Normale spelmaterialen zoals een reguliere tandemfiets is vaak niet geschikt voor de kinderen van KDVC Berjarijke.  Een duo fiets waar deze kinderen samen met een begeleider op kunnen fietsen levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling voor deze kinderen. Met behulp van diverse  sponsoren uit het bedrijfsleven en particuliere giften heeft de stichting  deze Fun2Go duo fiets met elektrische trapondersteuning kunnen aanschaffen.

Na de overdracht aan het KDC werd de fiets gelijk in gebruik genomen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”615″]


Back to top button