Ook dit jaar geen Pinksterfeesten; bestuur roept op om opnieuw Neptunus vlag te laten wapperen

Delfzijl – Ook dit jaar zullen spijtig genoeg de Pinksterfeesten niet doorgaan. Voor de meesten is dat geen verrassing meer. Voorlopig zal er geen toestemming voor evenementen of dergelijke gegeven worden. Dit betekent dat de Pinksterfeesten voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan.

“We hebben samen met de gemeente en andere betrokkenen nog gekeken naar een kleiner alternatief wat eventueel zou passen binnen de maatregelen die in deze pandemie zijn opgesteld, helaas zijn de mogelijkheden dusdanig beperkt dat we hier niet verder mee konden”, zegt het bestuur van de Pinksterfeesten.

“Het betekent dat we ons nu gaan focussen op de Pinksterfeesten in 2022. We willen iedereen dan ook een hart onder de riem steken in deze bizarre tijd. Met name onze trouwe sponsors als de horeca, de winkeliers en de bedrijven die het heel zwaar hebben door de opgelegde maatregelen en beperkingen.”

Het bestuur gaat er vanuit dat de editie in 2022 wel door kan gaan met een dijkfeest op de prachtige nieuwe boulevard: het visitekaartje van Delfzijl.

Er wordt opgeroepen om wel de bekende Neptunus vlag, het symbool van de Pinksterfeesten in Delfzijl, tijdens de Pinksterdagen hoog in de mast of aan de gevel te laten wapperen. Vlaggen zijn te koop bij Kantoor en Kopie aan de Oude Schans 14 in Delfzijl.

Back to top button