16 C
Delfzijl
24 februari 2021 18:14

Nieuwe woningen op het terrein van het voormalige Chinees restaurant aan het Bolwerk in Appingedam

Appingedam – Op het terrein van het voormalige Chinese restaurant Shanghai in het centrum van Appingedam wordt een woongebouw gebouwd met een combinatie van koop- en huurwoningen. Daarnaast wordt op de plek van de voormalige bakkerij plannen gemaakt voor de bouw van twee huurwoningen. De gemeente Appingedam maakt het financieel mede mogelijk dat er nieuwe huurwoningen worden aangeboden.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “We zijn erg blij dat er oplossingen zijn gevonden voor de herontwikkeling van het voormalige Chinese restaurant en de oude bakkerij. De leegstaande bebouwing aan het Bolwerk is al jaren een doorn in het oog van menig Damster. Het Bolwerk is één van de belangrijke toegangswegen naar het historisch centrum van Appingedam en op deze manier wordt er een prachtige invulling aan gegeven. De nieuwe woningen worden zo ontworpen dat ze goed passen in het historische centrum van Appingedam en we hebben ons hard gemaakt voor een combinatie van koop- en huurwoningen.”

Koop- en huurwoningen
Heuvelman Projecten gaat na de sloop van het voormalige Chinese restaurant het nieuwe woongebouw bouwen. Architectenbureau Adema maakt het ontwerp van het woongebouw met zowel koop- en als huurwoningen. De planning is om begin 2021 een omgevingsvergunning aan te vragen voor de bouw. Woonstichting Groninger Huis gaat de huurwoningen verhuren, zowel in het woongebouw als de twee nieuwe woningen op de plek van de voormalige bakkerij.

Impressie huurwoningen op locatie voormalige bakkerij

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

NL-Alert ontvangen? Wees alert

Nederland - De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Groningen wordt het alarmmiddel regelmatig...