fbpx
1.7 C
Delfzijl
16 januari 2021 16:58

Veel wolken tijdens piek meteorenzwermen Leoniden en iota-Aurigiden

Nederland – Aan het einde van komende nacht is er een piek in zichtbare vallende sterren. Dit hoogtepunt in meteoren is te danken aan een combinatie van de Leoniden en de iota-Aurigiden. Doordat het zwaar bewolkt is zal er weinig te zien zijn. In de nacht naar woensdag zijn er net iets minder vallende sterren, maar is de weersverwachting veel gunstiger.

Vannacht tussen 4:00 en 6:00 uur worden 24-35 vallende sterren per uur verwacht. Ze komen dan vooral van de Leoniden. De kijkrichting hiervoor is naar het zuidoosten.

Veel bewolking, regionaal lichte regen
Helaas zullen de vallende sterren vannacht niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Vanavond komen regionaal nog wat opklaringen voor, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. De beste kansen om nog een vallende ster te spotten zijn in het begin van de nacht in het oosten en noordoosten.

Later vannacht is het overal geheel bewolkt. Vooral in het westen en noorden kan af en toe lichte regen of motregen vallen. De temperatuur ligt rond 10 graden en er waait een stevige zuidwestenwind.

Volgende nacht veel betere optie
In de nacht naar woensdag zijn er net iets minder vallende sterren, maar is de weerssituatie een stuk gunstiger. Op woensdag tussen 5:00 en 6:00 uur zijn er 23-31 vallende sterren te zien. Het is dan wisselend bewolkt met regionaal brede opklaringen. De temperatuur varieert van 7 graden in het zuidoosten tot 10 graden aan zee en er waait een matige zuidwestenwind. Een warme jas is zeker geen overbodige luxe.

Volg ons op

10,774FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten