fbpx
10.5 C
Delfzijl
dinsdag 07 juli 2020
Home Algemeen Nieuwe school Farmsumerborg stilletjes in gebruik genomen

Nieuwe school Farmsumerborg stilletjes in gebruik genomen

Farmsum – Ook de leerlingen van de Farmsumerborg zijn deze week weer begonnen op school. Voor deze leerlingen was er een grote verandering, namelijk een compleet nieuw schoolgebouw. Tijdens de sluiting van de school wegens het coronavirus werd de nieuwe school opgeleverd, dit gaf de meesters en juffen de tijd om de nieuwe school in te richting en alles te testen.

Zo kon maandag de school vlekkeloos de deuren openen. De Farmsumerborg is gestart met gesplitste klassen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in een groep. Om de dag gaat een groep naar school, de andere helft van de groep werkt thuis aan opdrachten die ze mee krijgen.

Op een later tijdstip wanneer dit weer mogelijk is zal er nog een feestelijke opening plaats vinden.

Het nieuwe schoolgebouw is de eerste nieuwe school die wegens de scholentransitie in Delfzijl in gebruikt wordt genomen. Ook in Wagenborgen en Spijk wordt op dit moment hard gewerkt aan nieuwe schoolgebouwen. Op dit moment wordt het oude schoolgebouw van de Farmsumerborg gebruikt door christelijke basisschool Het Baken. Het gebouw van deze school aan de Stuurboordlaan zal rond de zomer worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Als de nieuwe school is gerealiseerd zal basisschool De Windroos haar intrek nemen in het gebouw van de Farmsumerborg, de school aan het Jachtlaan zal dan worden versterkt en onderdeel gaan uitmaken van een nieuw kindcentrum aan de Jachtlaan die onderdak biedt aan basisscholen Jan Ligthart, Tasveld, ’t Zigt, Sterre der Zee, de Zaaier, de Windroos en kinderopvang Kids2b.

Advertenties