De Hoven eert medewerkers met speciaal lied op Internationale dag van de Verpleging

Regio – Het is vandaag dinsdag 12 mei  de geboorte dag van Florence Nightingale, grondlegger van de moderne verpleging, daarom is 12 mei uitgeroepen tot internationale Dag van de Verpleging.

Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van medewerkers in de zorg. Deze aandacht is er ieder jaar, maar gezien de huidige omstandigheden, verdient dit nog meer aandacht.

Het is geweldig om te zien hoe iedereen zich inzet voor de bewoners van verpleeghuizen en woon-zorgcentra. Iedere dag weer. In deze tijd van corona vraagt dit onalledaagse inspanning van iedereen. Uitzonderlijke inspanning die we alleen samen volhouden.

De Hoven heeft de afgelopen weken gemerkt dat muziek heel belangrijk kan zijn voor veel mensen. Muziek bindt mensen, muziek is emotie. Muziek kan ons tot steun zijn in deze periode. Om die verbinding te bekrachtigen en als dank aan iedereen die betrokken is bij de zorg aan de bewoners, heeft Joke Arends, werkzaam als logopediste bij De Hoven, een speciaal lied gecomponeerd. Dat lied heeft ze vervolgens zélf uitgevoerd en daar is een clip van gemaakt.

Joke heeft het maken van deze clip als een uitdaging gezien: “Of ik een liedje wilde maken voor iedereen die verbonden is aan De Hoven. Passend bij deze tijd, bij onze zorg en zorgen met elkaar. Ik geef in mijn enthousiasme een volmondig ‘ja’ en een fractie van een seconde later denk ik ‘ow…oké, dat is best een uitdaging. Gelukkig hou ik van uitdagingen. Trots op het eindresultaat, dat ik natuurlijk niet helemaal alleen gemaakt heb. Ik hoop dat iedereen er met een eigen gevoel en eigen verhaal naar luistert, er troost en inspiratie in vindt en dat onmacht altijd overgaat naar gebundelde kracht”.

De Hoven voelt zich sterk verbonden met Groningen en de Groningers. “Samen maken we De Hoven, samen maken we Groningen”. De clip, gemaakt door Itamar Kool,  laat prachtige lentebeelden zien van het Groninger land.

Back to top button