16.9 C
Delfzijl
23 juli 2021 23:41

Nieuwe plannen voor festival Terug naar het begin

spot_img

Appingedam – Hoewel er vanwege de coronamaatregelen een streep moest door de vorige datum van het festival Terug naar het begin (TNHB), is de organisatie niet bij de pakken neer gaan zitten. TNHB kijkt vooruit en kondigde afgelopen week onder de noemer ‘Boek een ontdekkingstocht’ een reeks culturele dagreizen aan verspreid over de laatste drie weekenden in juni 2021. Deze ontdekkingstochten vol live muziek, theater, kunst en verhalen, kun je boeken tijdens 12 + 13 juni, 19 + 20 juni en 26 + 27 juni. 

Meebewegen met de mogelijkheden
Wie het festival Terug naar het begin al eens heeft bezocht, is bekend met het unieke concept. Al fietsend door het Groninger wierdenlandschap, beleef je onderweg betoverende optredens en spannende kunstprojecten in prachtige karakteristieke kerkjes. “In dat opzicht verandert er inhoudelijk niet veel aan het festival”, vertelt Minke van der Velde, projectleider van TNHB. “We blijven heel dicht bij de kernwaarden van het festival, maar bewegen mee met de mogelijkheden”. Nieuw dit jaar zijn de vooraf samengestelde routes, die met veel zorg zijn uitgedacht door de organisatie. Door maximaal 30 deelnemers toe te laten per route en op de locaties onderling 1,5 meter afstand te houden, kan Terug naar het begin doorgang vinden in de coronasamenleving, mits de huidige lockdown wordt losgelaten. 

Routes met voldoende ruimte
Per weekend worden er drie verschillende routes aangeboden, met verschillende afstanden, starttijden en locaties. Bezoekers schrijven zich van tevoren in op een route die bestaat uit diverse programmaonderdelen, variërend van live muziek en theater tot kunst en verhalen. Bovendien is er voldoende tijd tussen de optredens, die vrij in te vullen is door de bezoeker. Van der Velde licht toe: “We vinden het belangrijk dat onze bezoekers zich niet hoeven te haasten. Daarom bieden we genoeg ruimte en vrijheid om onderweg eens een omweggetje te maken of een mooi uitzichtpunt aan zee te bezoeken.” Zo geven de culturele ontdekkingstochten een nieuwe kijk op de omgeving van de gemeente Eemsdelta: voor de nieuwsgierige bezoeker, maar ook voor wie er al jaren woont. 

Start kaartverkoop
De organisatie van Terug naar het begin hoopt de komende maanden meer duidelijkheid te krijgen over de doorgang van het festival en verwacht de kaartverkoop in mei te starten. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief en de kanalen van TNHB in de gaten houden. Meer informatie is te vinden op www.terugnaarhetbegin.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,263VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen

Populaire berichten