fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Nieuw Cultuurcluster Delfzijl moet een gebouw met karakter worden

Delfzijl – De gemeente Eemsdelta en De Zwarte Hond tekenden 14 april het contract voor de opdracht om een ontwerp te maken voor het nieuwe cultuurcluster. Het cultuurcluster komt in de plaats van Theater de Molenberg. De Zwarte Hond leidt het ontwerpteam, dat verder bestaat uit Theateradvies bv, Zonneveld Ingenieurs, DGMR, abtWassenaar en Vos Ontwerpstudio.

Wethouder Meindert Joostens: “In het nieuwe cultuurcluster krijgen Theater de Molenberg en de bibliotheek hun plek en wordt ruimte geboden voor activiteiten van het IVAK. Het nieuwe cultuurgebouw levert niet alleen een positieve bijdrage aan de levendigheid van de binnenstad van Delfzijl, maar is er nadrukkelijk voor alle inwoners van de gemeente Eemsdelta.”

Gebouw met karakter
Het ontwerpteam is intussen druk bezig met het maken van ontwerpen. Architect Erik Roerdink hierover: “Het ontwerpteam is goed op elkaar ingespeeld en heeft al vaker met elkaar samengewerkt. Bij het ontwerp van het cultuurcluster vinden we het belangrijk om het karakter van de oude vestingstad te behouden en de nabijheid van de haven daarin te laten meebeleven. We zijn ervan overtuigd dat Delfzijl en de gemeente Eemsdelta zich kunnen verheugen op een prachtig gebouw, een levendig plein en een impuls voor stad en regio.”

Het ontwerpteam gaat de komende tijd hun visie op het ontwerp voor het cultuurcluster verder uitwerken. Wat kan wel? Wat kan niet? Wat is financieel haalbaar? En ga zo maar door. Direct omwonenden worden vanzelfsprekend geïnformeerd over de plannen. Andere belangstellenden zijn natuurlijk ook welkom bij de presentatiebijeenkomsten van dit deelplan. Wilt u erbij zijn? Stuur dan een mail naar: centrumzuidoost@eemsdelta.nl .

Meer informatie
Wilt u meer weten over de gebiedsontwikkeling in Centrum Zuidoost Delfzijl en het cultuurcluster? Kijk dan op onze website: eemsdelta.nl/centrum-zuidoost-delfzijl .

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer