20.7 C
Delfzijl
27 juli 2021 12:41

Dijk en stadsstrand in Delfzijl gaan dit weekend open

spot_img

Delfzijl – Inwoners van de gemeente Eemsdelta kunnen vanaf vrijdagmiddag 16 april 2021 op de nieuwe boulevard en het stadsstrand in Delfzijl terecht. Dit kan via de nieuwe brug, die de zeedijk met het centrum van Delfzijl verbindt. Wethouder Jan Menninga: ‘Vanuit het project Marconi zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe boulevard en het stadsstrand bijna afgerond. Hekwerk wordt verwijderd en daarmee is het gebied, met uitzondering van de kwelders open voor bezoekers. Een lang gekoesterde wens van zowel gemeente, inwoners als ondernemers gaat hiermee in vervulling!’

Herplaatsing monumenten
Op de boulevard en de dijk worden nog een aantal kunstwerken en het Loodsmonument teruggeplaatst. De zeven vlaggenmasten van de Wapperkunst Galerie markeren straks de plek waar de nieuwe brug aansluit op de boulevard. Vlakbij Hoogwatum wordt het Ede Staal monument teruggeplaatst. Op het strand komt nog een waterspeelelement waarmee kinderen kunnen spelen.

Officiële opening
De officiële opening van de boulevard en het stadsstrand vindt afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen op vrijdag 25 juni plaats.

De provincie Groningen en het Waddenfonds dragen financieel bij aan het project Marconi Buitendijks. Daarnaast wordt het werk mogelijk gemaakt door vele partijen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten