NEC Delfzijl JO15.1 schrijft geschiedenis; als eerste team naar de 6e divisie

Delfzijl – Zaterdagochtend vertrok NEC Delfzijl JO15.1 richting V.V. Helpman (Groningen), vergezeld door enthousiaste supporters uit Delfzijl en omstreken. Dit keer helaas zonder Merijn Bosker en Damian Briët die aan het wintersporten waren en zonder de langdurig geblesseerde Demian Bruins.

Na een aftastende beginfase van beide ploegen werd al snel duidelijk dat goed voetbal op deze moeilijk bespeelbare grasmat niet mogelijk zou zijn. 0-1 werd het toch door een lage harde schuiver van Kristan Spalburg en 0-2 door een bekeken afstandsschot van Oliver Wöhler.

In de tweede helft werd eens te meer het niveauverschil duidelijk. De al het hele jaar sterke achterhoede bestaande uit Ralph Eenkhoorn (k), Milan Poort, Gijs Wierenga, Thijs de Haan en Thijs Roels, kwam niet meer in de problemen. Het middenveld met Bouke Smit, Rik Grootendorst en Noa Draaisma verlegden het spel van links naar rechts.  Het was onze beste fase en doelpunten konden niet uitblijven.

De goed ingevallen Kasper Jongejan kwam het laatste deel van de wedstrijd in het veld. Er werd vervolgens nog drie keer gescoord. Thijs Roels, Bouke Smit en wederom Oliver Wöhler vonden het net. Twee assists kwamen op naam van Lukan Berghuis.

Door deze 0-5 overwinning is promotie voor NEC Delfzijl JO15.1 naar de 6e divisie een feit. Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis van NEC Delfzijl dat er een team in de divisie speelt. De jongens hebben hun overwinning op het veld gevierd waar ook de huldiging plaats vond. Na een mooie toespraak werden de medailles in ontvangst genomen. In de kleedkamer werd het feest doorgezet, met bubbels en luid gezang werd het groots gevierd. Bij terugkomst in Delfzijl werd er in de kantine doorgefeest en was er patat.

Komende zaterdag staat er een afsluitend feestje in de agenda en dan op naar een mooie 2e seizoenshelft.Back to top button