Meteorologische lente start met regionaal wat regen

Nederland – Na het zonnige slot van februari valt het begin van de meteorologische lente misschien wat tegen. Vooral in het noorden en westen is het dinsdag bewolkt met kans op wat regen. Toch valt er niet veel neerslag en in het zuiden en oosten blijft het droog met wat zon. Met 7 tot 10 graden is de temperatuur heel normaal. De dagen daarna is het vaak droog met wolkenvelden en zon.

De meteorologische lente begint dinsdag en juist dan neemt vanuit het westen de bewolking toe. Vooral het noorden en westen maken kans op wat lichte regen. In het midden is het onzeker of het gaat regenen. In het oosten en zuiden blijft het waarschijnlijk droog met ook wat zon.

Met wat zon prima weer
De temperatuur stijgt naar 7 graden aan de noordkust tot 10 graden in het zuiden van Limburg. En deze waarden komen sterk overeen met het gemiddelde voor begin maart. Er staat weinig wind en daarmee is het in het zuiden en zuidoosten prima weer en met wat zon lijkt het inderdaad een beetje op lente. In het noordwesten lijkt het tijdens perioden met regen nog steeds winter.

Woensdag is in het zuidwesten nog kans op wat regen. Donderdag blijft het droog en valt de temperatuur overdag een graadje hoger uit. Dit komt ook doordat er ook zonnige perioden zijn. De nachten worden juist weer wat kouder met kans op vorst. Vrijdag kan wat regen vallen, maar veel zal dit niet voorstellen. In het weekend wordt de verwachting onzekerder. Er is kans op wat regen, maar waarschijnlijk blijft het een groot deel van de tijd droog met daarbij een graad of 9.

Zachter en wisselvalliger?
Het vooruitzicht naar volgende week is niet heel duidelijk. Het rustige weer met soms nachtvorst kan aanhouden, maar er is ook kans op een overgang naar zachter weer. In dit laatste scenario staat er ook meer regen en wind op het programma.

Back to top button