Nationaal MS Fonds zoekt voor collecteweek coördinator de regio Loppersum

Stedum – Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Het MS Fonds is hard op zoek naar een coördinator in Loppersum, Stedum, Garrelsweer . Want zonder coördinator kan de collecteweek hier niet doorgaan. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang  voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en de ondersteuning van deze mensen moet daarom doorgaan.

Word coördinator!
Een collectecoördinator is bij het MS Fonds een zeer gewaardeerde spin in het web van de collecte. Van het contact met de collectanten tot het online bestellen van de collectematerialen. In plaatsen met veel collectanten is vaak ook een assistent-coördinator actief zodat de taken verdeeld kunnen worden.  En uiteraard is er de benodigde ondersteuning vanuit de medewerkers van het kantoor in Rotterdam. Het is een uitdagende en hele leuke vrijwilligersklus voor een goed doel.

Ziekte van het centrale zenuwstelsel
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Back to top button