Theater na de Dam organiseert herdenkingswandeling DOORHEEN op 4 & 5 mei in Delfzijl

Delfzijl – Je kunt je vanaf nu (gratis) aanmelden voor de herdenkingswandeling DOORHEEN op 4 en 5 mei door het centrum van Delfzijl. Tijdens deze coronaproof wandelroute loop je langs locaties die ons herinneren aan, of een rol hebben gespeeld tijdens, de Tweede Wereldoorlog. Op deze locaties zijn verschillende ‘monumenten’ te zien: van kleine tentoonstellingen en beeldende installaties tot scènes gespeeld door de deelnemers van dit project: een bijzondere manier om op deze dagen stil te staan bij de Dodenherdenking en de Bevrijding.

Deze voorstelling is samengesteld door zes jongeren van 14 t/m 17 jaar, woonachtig in en rondom Delfzijl, en onder leiding van regisseuse Lies van de Wiel. De jongeren zijn afgelopen tijd in gesprek gegaan met ouderen die in hun jeugd de oorlog in Delfzijl hebben meegemaakt: uiteindelijk hebben deze persoonlijke ervaringen en verhalen geleid tot de verschillende monumenten, waarmee de jongeren je laten zien, horen én beleven hoe zij deze verhalen tot zich hebben genomen.

Aanmelden kan kosteloos via: eemsdorp.nl/theater. Er zijn maar een beperkt aantal tijdsloten beschikbaar, dus vol = vol. In het door jou gekozen beschikbare tijdslot kun je bij het startpunt, op vertoon van je reserveringsmail, het routeboekje ophalen voor de wandeling. Per tijdslot maximaal 2 personen of één huishouden. De route begint en eindigt bij het station in Delfzijl.

DOORHEEN is één van de jongerenprojecten van de landelijke organisatie Theater na de Dam, die door middel van theatervoorstellingen de verhalen en gedachten over de Tweede Wereldoorlog levend probeert te houden. Dit jaar is het voor het eerst in Delfzijl: een samenwerking via IVAK met het Noord Nederlands Toneel en theatervooropleiding de Noorderlingen.

Back to top button